Allgemeine Informationen

39-årig dansker reddet i Østrig: Kritiseres for at have trodset lavinevarsel  

Jyllands-Posten 09.01.2019 KL. 15:41 Af SIMON AABECH - MARIE LOUISE ALBERS 

20 redningsarbejdere satte ifølge det lokale politi livet på spil for at redde en 39-årige dansker på snowboard.

Der er risiko for laviner flere steder i Østrig, hvilket betyder at flere veje bliver lukket. Her i Obertauern, hvor store mængder af sne er faldet i de seneste par dage. Foto: Harald Schneider/AFP.

En 39-årig dansk mand på snowboard blev mandag aften reddet af østrigske redningsarbejdere ved et skisportsted i Westendorf. Skiområdet ligger i Kitzbühel-alperne i Tyrol. Det skriver det lokale politi i Tyrol i en pressemeddelelse. 

Sneen vælter ned over alperne i disse dage og flere skiløjper er lukket ned over hele landet grundet risiko for laviner. Den 39-årige dansker var trods advarsler om laviner taget ud på løjperne, men måtte klokken 16.43 slå alarm og bede om hjælp fra bjergredderne. 

Først lidt over klokken 22 om aftenen blev snowboarderen fundet af tre redningsarbejdere. Manden var uskadt, men nedkølet efter at have ligget i sneen i flere timer. Det ujævne terræn betød, at mandskabet iført snesko vandrede 100 meter op af bjerget før de nåede frem til redningskøretøjer, der kørte den 39-årige mand hjem.                                                                  Ifølge ORF venter der danskeren en regning på flere tusinde euro for hans uforsigtige gerning, der var skyld i, at en så stor redningsaktion blev iværksat. »Dette var helt sikkert en redningsaktion, hvor vi nåede vores grænse rent sikkerhedsmæssigt, og hvor man på et tidspunkt når et punkt, hvor man må overveje, om man kan risikere at gå videre«.                       Sådan siger Anton Ager, der er lokal leder for bjergredderne ved skisportsstedet Westendorf til det lokale medie Tirol TV og fortsætter:   

»Vi har haft 20 mand deroppe (for at redde ham, red.) og selvfølgelig skal de alle komme hjem i god behold. Det er et frivilligt hverv, og det er for tiden en højrisikabel opgave,« fortæller Anton Ager til Tirol TV. Selvom myndighederne gentagne gange har bedt beboere og skiturister om at være forsigtige og følge de lokale anmodninger og advarsler, er der opstået flere ulykker, skriver det østrigske medie ORF. Det er ikke kun farligt for de implicerede personer selv, men også for redningspersonalet, hvis de skal kæmpe sig gennem snemasserne i områder, hvor lavinefaren er ekstrem høj. En talskvinde fra redningstjenesten i Salzburg, Maria Riedler, sagde tirsdag til ORF, at der i den nuværende situation »overhovedet ikke er nogen tvivl«, om at man skal holde sig væk fra ikke-sikrede pister.

En traktor fjerner sne fra en vej i Flachau i Østrig efter flere dages kraftigt snefald. Skiområdet omkring Flachau er i fare for laviner. De østrigske myndigheder har udsendt et lavinevarsel på kategori 4, der er det næsthøjeste på skalaen. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

På Facebook er nogle lokale fra Tyrol utilfredse med, at den 39-årige dansker trodsede lavineadvarslerne: »Jeg synes det er uforsvarligt, hvad nogle mennesker gør i disse vejrforhold. Der er advarsler overalt, men alligevel er der nogle, der tager ud, og så skal vores bjergredder risikere deres eget liv på at redde disse ufornuftige mennesker. Det er trist, hvor urimelige nogle nnesker er. En stor tak til alle de hjælpere, der bliver ved med at stille op,« skriver Elisabeth Schiestl i kommentarfeltet på Facebook. Onsdag morgen opjusterede Lavineinfo Österreich varslet om laviner i Østrig, hvor myndighederne i flere områder har hævet lavinefaren til det højest mulige niveau, nemlig kategori 5. Områderne med højest risiko for laviner er i Ybbstaler i Niederösterreich og i Steirmar, der ligger i det nordøstlige Østrig.                                                   

 Oversigt over lavinevarsling i Østrig fra onsdag morgen:  

 

Det er flere dage med voldsomme mængder af sne i Alperne, der har ført til en øget lavinefare. I går mistede en 62-årig skilærer livet i Steiermark efter at have styrtet ud over en skråning. I weekenden er mindst syv personer omkommet i sneen i Østrig. 

 

 

Allgemeine Informationen

 

 


Gerne geben wir folgende Information von Ingelise Eerlbacher weiter:

 

 

Betreff: NEUE TASCHEN 

 

 

„Es sind einige neue Taschen vorhanden. Sie werden am 8.12. im Theaterkeller in 1030, Hegergasse 9 von 10-16 Uhr und bei mir zu Hause am 13.12. von 15-19 Uhr bei der jährlichen Vernissage für „Aktion Leben Österreich“ gezeigt, sofern sie nicht schon vorher LiebhaberInnen gefunden haben. 

 

 

Vernissage

 

bei Ingelise im 15. Bezirk

Donnerstag, 13.12.2018, 15 bis 19 Uhr

Freitag, 14.12.2018, 16 bis 19 Uhr – hier ist eine Anmeldung erforderlich 

- Susanne Stirner führt durch die Ausstellung ihrer neuen Bilder.

- Diesmal gibt es auch sehr schöne Halsketten.

- Neue Taschen sind ebenfalls vorhanden.

Spenden für die gute Jause und auch ein etwaiger Verkaufserlös gehen wie immer an „Aktion Leben“.

Jeder, der sich bis Mittwoch telefonisch anmeldet, hilft mir abzuschätzen, wieviel ich für die Jause vorbereiten darf.

 

Ingelise: Tel.: 0664 93 74 963